Matematik

Hvordan beregnes skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?

04. maj 2010 af Fåborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej, jeg har fået et spørgsmål som lyder som følgende og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.. Er der nogen der kan hjælpe mig?

Gør rede for hvordan skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner kan beregnes. Under gennemgangen skal du forklare, hvilke regneregler du benytter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af mathon

...du kender vel ligningen for et eksponentielt udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal sætte dem lig hinanden.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af mathon

skæring kræver bl. a.
                                 identisk andenkoordinat:
                                   
                                 b1·a1x = y = b2·a2x   a1,2,b1,2∈R+

                                 b1·a1x = b2·a2x                                    divider med b2

                                 (b1/b2)·a1x = a2x                                  divider med a1

                                 (b1/b2) = (a2x/a1x)                                man dividerer to potenser med samme
                                                                                              eksponent ved at beholde eksponenten
                                                                                              og dividere rødderne

                                 (a2/a1)x = (b1/b2)                                  logaritmér (ln eller log)

                                 ln(a2/a1)·x = ln(b1/b2)                          divider med ln(a2/a1)

                                 x = ln(b1/b2)/ln(a2/a1) = log(b1/b2)/log(a2/a1)


Skriv et svar til: Hvordan beregnes skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.