Matematik

Differention af funktion!?

04. maj 2010 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan I hjælpe med at differentiere denne funktion: *  f(x)=(1/x^2) + (1/x^3)

Jeg får --> f''(x) = (-2x^-3) - (3x^-4)

Men når jeg regner efter i lommeregneren er det forkert, hvor er fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

f(x) = x-2 + x-3

f'(x) = -2·x-3 - 3·x-4

Dit udtryk er korrekt; men det er f'(x), ikke f''(x)


Svar #2
04. maj 2010 af chiqqa (Slettet)

ups det var en tastefejl :D

Forstår overhovedet ikke, hvorfor lommeregneren skriver det som brøk, kan det skrives på en anden måde?

Mange tak for hjælpen ellers :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan jo skrives således

f'(x) = -2·x-3 - 3·x-4 = -2/x3 -3/x4 = -(2x + 3)/x4


Skriv et svar til: Differention af funktion!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.