Matematik

HJÆLP LIGNING!

04. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke finde ud af ligninger, jeg håber der er nogle der kan hjælp.

a) 4(3x - 2) = 5x + 13


b) 2x(3x -4) = 2 (3x^2 + 8)


På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af mathon

a)  
           4(3x - 2) = 5x + 13                    gang ind i plus-parentesen og hæv

           12x - 8 = 5x + 13 .... osv .....

b)

            2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8)             gang ind i plus-parenteserne og hæv

            6x2 - 8x = 6x2 +16                   træk x2 fra på begge sider

            -8x = 16

             x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af Brateslav (Slettet)

2x(3x -4) = 2 (3x^2 + 8)

6x^2-8x = 6x^2 + 16

6x^2-6x^2 = 0

8x = 16

1x = 2.


Svar #3
04. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Kan i forklare mere præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Det er samme opgave, som du har kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=841986

hvor du også har fået udførlig hjælp. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2010 af Brateslav (Slettet)

Line Lundbech, du kan ikke få en mere dybdegående matematisk redegørelse for det, som du har fået i det omtalte indlæg #4 - synes du skulle tage det et andet sted, hvis du ønsker en pædagogisk redegørelse for det, da det næsten er umuligt, at komminikere på samme måde, som det ville være at være der, hvis man var der fysisk til stede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2010 af Brateslav (Slettet)

Undskyld for mit kludrede svagt formulerede indlæg - lidt træt. 


Skriv et svar til: HJÆLP LIGNING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.