Matematik

Hjælp til funktion!

05. maj 2010 af SteenRestorff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, som lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x) = x2 + 2x + 8
En anden funktion er bestemt ved g(x) = 4x + 7
Bestem hvor de to funktioner skære hinanden og skitser graferne

Hvordan bestemmer jeg skæringen?

På forhånd mange tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af mathon

skæring kræver

                                      f(x)   =   g(x)
                            x2 + 2x + 8 = 4x + 7
hvoraf
                            x2 - 2x + 1 = 0

                            (x - 1)2 = 0 .........
 


Svar #2
05. maj 2010 af SteenRestorff (Slettet)

så langt er jeg med, det er osv. delen jeg er i tvivl om,

det er noget med at finde d

formlen for det er vist    d=b−4ac

og så kommer noget med rødder jeg er i tvivl om, noget i retning af rødder=−b± kvadratroden af d devideret med
2a?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2010 af mathon

                          brug nul-reglen


Svar #4
05. maj 2010 af SteenRestorff (Slettet)

ok, tak


Skriv et svar til: Hjælp til funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.