Matematik

Anvendelse af differentialkvotienter

09. maj 2010 af Mangofruugt (Slettet)

 Hej alle.

Vil i hjælpe mig med at give nogle eksempler på hvad man kan anvende differentialkvotienter til?

På forhånd tak :)

Moi


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2010 af mathon

...hvordan finder du monotoniforholdene for en funktion?


Svar #2
09. maj 2010 af Mangofruugt (Slettet)

 Ja det ved jeg. men andre eksempler :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2010 af mathon

fysikeksempel

jævnt voksende bevægelse

  s(t) = (1/2)at2 + vot + so

  v = ds/dt = at + vo

  a = dv/dt = a

.................

    væksthastighed


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2010 af peter lind

Det bruges generelt meget i fysik. Beregning af diverse funktioner. Når du slå funktioner op på lommeregner og lignende ligger der differentialregning bag.


Skriv et svar til: Anvendelse af differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.