Matematik

arealet

10. maj 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en have skal anlgges et blomsterbed, der har form som et cirkeludsnit.
Det oplyses, at arealet af blomsterbedet som funktion af vinklen v(målt i radianer) er

A(v) = 200v / (v+2)^2

bestem v, så arealet af blomsterbedet bliver størst muligt.

Hvordan kan jeg bestemme v ?

skal jeg isolere v ?




Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Isomorphician

Find A'(v) = 0


Svar #2
10. maj 2010 af sssl (Slettet)

Hvad mener du?

det kan jeg jo ikke, når det er dividere i udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af mathon


   brug reglen (f/g)' = (f '·g - f·g')/g2


Svar #4
10. maj 2010 af sssl (Slettet)

nååå. altså produktreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af mathon

kvotientreglen
 

på opfordring:
se

     

Vedhæftet fil:differentiation_48.doc

Svar #6
11. maj 2010 af sssl (Slettet)

så får man jo ikke bestemt v?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2010 af vivamifamilia (Slettet)

a(v) = 200v / (v+2)^2

a'(v)= -200*(v-2) / (v+2)^3

sæt a'(v) = 0 brug evt. solve.

så får du v = 2

sæt 2 ind i funktionen: a(2) = 200*2 / (2+2)^2 = 25

dvs. at v = 2 når blomsterbedets areal er størst (25)


Skriv et svar til: arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.