Fysik

solens effekt og energi...

10. maj 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

solen stråler med en effekt på 3,83*10^24 W

beregn den energi som solen udstråler pr. år...

hints.???


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Energi = effekt*tid (udregn 1 år i sekunder - hint 1 år ≈ π·107s)


Svar #2
11. maj 2010 af Yow! (Slettet)

det har jeg også prøvet:

E = 3,83*10^24 W * 3,15567*10^7 = 1,20*10^34 J 

problemet er dog, at facitlisten siger:

2,6*10^33 J  


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Det giver nu kun E = 1,21·1032 J , ca 21,5 gange mindre end facitlistens tal.

Er det hele opgaven, som du har citeret her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Denne kilde http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_irradiation angiver Solens effekt til 3,86·1026 W , svarende til en årlig energi E = 1,22·1034 J , eller ca 4,69 gange mere end din facitliste. Er du sikker på, at du har citeret opgaven korrekt?


Svar #5
11. maj 2010 af Yow! (Slettet)

#3

antal sek/år = 1 sek. * 60 sek/min * 60 min/time* 24 time/døgn* 365,25 døgn/år = 3,155767*10^7 sek/år...

du har sagt:
antal sek. på et år svarer til:
 
pi gange 10^7 sek. = 3,14159*10^7 sek. 

dette giver, ligesom i #2 en energi på:
 
1,20*10^34 J

enig..??


Svar #6
11. maj 2010 af Yow! (Slettet)

ja, jeg har citeret korrekt...

jeg tror facitlisten fejler...


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

 Jeg skrev i #1 som et hint at antallet af sekunder i 1 år er ca π·107s, som er en tilnærmelse, der er nem at huske, og som afviger fra det korrekte antal sekunder med 0,449% , altså en meget lille fejl, der ikke kan forklare noget her. I øvrigt brugte jeg den korrekte værdi ved beregningen af E. Som jeg anfører i #4 er din angivne effekt i #0 2 størrelsesordener for lille; men det er måske en tastefejl fra din side, siden du får energien til 1,2·1034 J.


Svar #8
11. maj 2010 af Yow! (Slettet)

upsss... det havde jeg ikke bemærket sorry...  ( klokken er trods alt 01:21 :-P )

men ja; tastefejl.

når men, nu satser jeg på, at min beregnede energi er korrekt... hvis ikke; egal...

du må have en god nat og tak for al din hjælp... det skal du nok belønnes for af Vorherre...


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=838356#838416 er også inde på energien udsendt af solen i 1år (se trådens #4) med resultatet 1,21·1034 J/år . Effekten angives der til 3,83·1026 W .


Skriv et svar til: solens effekt og energi...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.