Matematik

Notation ved potensregning?

13. maj 2010 af JSDS (Slettet)

Et meget banalt spørgsmål, men da jeg har en opgave, der ikke giver "mening", er jeg nødt til at være sikker vedr. notationen for potensregning:

I følgende formel: 100Q + 0,15Q2  skal indsættes Q=2231

=>

1)    100*2231+0,15*22312= 969.704,15

eller

2)    100*2231+(0,15*2231)2 =335.090,62

?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

1) 100*2231+0,15*22312= 969.704,15           den første  er rigtig. Nummer 2 er forkert. Du må ikke sætte konstanten 0,15 i anden potens. Det er kun den  variable Q2 der skal opløftes.


Svar #2
13. maj 2010 af JSDS (Slettet)

Mange tak for svaret. Så er mine matematikevner da idet mindste ikke helt glemte, puha :-) 

(...så må opgavestiller have sovet i timen eller have stillet et meget "tricky" spørgsmål.)

Nå, så må jeg videre med opgaven.. :-))


Skriv et svar til: Notation ved potensregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.