Matematik
Spørgsmål
1) Hvordan skal dette forstås? Der er tale om grænseværdier.
{(x,y) | 0 ≤ x ≤ a og 0 ≤ y ≤ f(x) }
2) Hvis
f(x) = h'(x) , gælder det så at
∫ f(x) = ∫ h'(x) <=>
F(x) = h(x) ???
Svar #1
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
1) er den punktmængde, der afgrænses af x-aksen, linierne x=0 og x=a, og grafen for funktionen f(x).
2) Hvordan definerer du F(x) ?
Svar #3
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
#2 - Mener du en stamfunktion til f(x)? Stamfunktionen til f(x) er ikke entydigt bestemt. Det er meget vigtigt at få afklaret, hvad du mener, før vi kan tage stilling til udsagnets gyldighed.
Svar #4
13. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)
F(x) må være én stamfunktion til f(x) så.
Det er en af disse tabel opgaver uden hjælpemidler. Opgave 1.020 i "Eksamensopgaver i matematik - matematisk linje 1-årigt forløb til A-niveau".
Jeg får oplyst funktionerne f, g og h i en tabel.
Og så oplyses der også, at g(x) = f '(x) og f (x) = h'(x)
Jeg skal nu bestemme tallet 1∫3 f(x)dx.
Svar #5
13. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)
Derfor har jeg sagt.
F(x) = h(x)
1∫3 f(x)dx = [ F(x) ]31 = [ h(x) ]31 = h(3) - h(1) = 48 - 6 = 42
Svar #6
14. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
#5 - Ja, så er det rigtigt, at h(x) er en stamfunktion til f(x). I det bestemte integral er det jo en vilkårlig stamfunktion, der indgår, idet den vilkårlige integrationskonstant forsvinder ved differensen, og det bestemte integral af f(x) fås så som differensen mellem h(x) taget i de to grænser.
Skriv et svar til: Spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
