Kemi

beregning af pOH i en stærk base

16. maj 2010 af Anne1985 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har skrevet i mine noter, at pOH = -log (x × cB). Men hvad er x i den sammenhæng? Nogen der kender den version af formlen, for jeg kan ikke finde den forklaret nogen steder...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Simon5200 (Slettet)

x må være fortyndingsfaktoren, hvis du har sådan én :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af victorek (Slettet)

Me(OH) er en generel formel for et metalhydroxid. Det kan f.eks. være NaOH (x=1) eller Ba(OH)2 (x=2).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

                  

                            Me(OH)x (s)   +   H2O (l)   --->   Mex+ (aq)   +   x OH- (aq)

                            [OH- ] = x·c(Me(OH)x)  = x·cb

                            pOH = -log([OH- ]) = -log(x·cb)

                    

 


Skriv et svar til: beregning af pOH i en stærk base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.