Matematik
Hvordan finder jeg arealet af en sammensat funktion?
Hej SP.DK
Jeg skal finde arealet for en sammensat funktion, men da jeg ikke har lavet integrationsregning siden 2005 er jeg lidt for rusten til at komme igang.
Funktionen er 1,575x + 0,07907x^2 for 0 ≤ x ≤ 16,6
4,200x - 21,79 for 16,6 ≤ x ≤ 29,0
Spørgsmål 1
Hvad er arealet af den sammensatte funktion i 0 ≤ x ≤ 29,0?
Spørgsmål 2
Hvad er arealet af den sammensatte funktion i 0 ≤ x ≤ 15?
Spørgsmål 3
Hvad er x, når Arealet er 35?
På forhånd 1000 tak for hjælpen - al hjælp er velkommen :)
Svar #1
16. maj 2010 af peter lind
Nu angiver du ikke hvordan funktionerne skal sammensættes. Hvis du kalder den første for fx) og den anden for g(x) er mulighederne f(g(x)) og g(f(x)). Hvad det end er, er det nemmeste her at finde den sammensatte funktion og så integrere. Her skal du brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn
Svar #2
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
1) Find det samlede integral som summen af integralet fra 0 til 16,6 og integralet fra 16,6 til 29,0
2) Brug det relevante funktionsudtryk fra 0 til 15 og beregn integralet.
Svar #3
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
#1 - Det er ikke sammensatte funktioner, det drejer sig om, men en stykkevis defineret funktion.
Svar #4
16. maj 2010 af spongebobby (Slettet)
Hej,
Jeg forstår, hvad jeg skal gøre - bare ikke hvordan.
Jeg har glemt, hvordan man integrerer. Jeg har sat opgaven op, og sidder og glor ned i en gammel regnebog, men jeg har simpelthen glemt fidusen med ingegralregning.
Svar #5
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f(x) har eet udtryk i intervallet [0 ; 16,6], og et andet udtryk i intervallet [16,6 ; 29,0] . Bestem en stamfunktion for hvert af de to udtryk:
∫(1,575x + 0,07907x2) dx = (1,575/2)x2 + (0,07907/3)x3 , 0 ≤ x ≤ 16,6
∫(4,200x - 21,79)dx = (4,200/2)x2 - 21,79x , 16,6 ≤ x ≤ 29,0 .
Det samlede integral er da
∫29,00 f(x) dx = ∫16,60 f(x) dx + ∫29,016,6 f(x) dx = [(1,575/2)x2 + (0,07907/3)x3]16,60 + [(4,200/2)x2 - 21,79x]29,016,6
Svar #6
16. maj 2010 af spongebobby (Slettet)
Okay, jeg tror at jeg er med. Det samlede areal er altså 1134,228 - kan det passe ?
Skriv et svar til: Hvordan finder jeg arealet af en sammensat funktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
