Matematik

omkreds af løbebane

16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

En løbebanes form er dannet af to lige lange parallelle linjestykker ( på figuren AD og BC) der i begge ender er forbundet med halvcirkler

a) Bestem omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r ( se figuren) og bestem arealet af rektanglet ABCD udtrykt ved x, når omkredsen af løbebanen skal være 800 m.

opgaven  vedlagt som fil - opg. 15b


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er det svaret på spørgsmålet


Svar #3
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Omkredsen af en cirkel med radius r er 2πr , så hele banens omkreds er

P = 2x + 2πr .

Betingelsen P = 800 giver 2x + 2πr = 800, hvoraf r = (400-x)/π .

Rektanglets areal er

A = 2rx = 2·(400-x)·x/π

er det svaret ?  skal man ikke bestemme arealet for noget eller er det det han har gjort der ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja, svaret på opgaven fremgår af diskussionen i den tråd. Prøv at læse spørgsmålet i opgaven, som du selv skrev det i #0.


Svar #5
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

der er i et andet ´forum, hvor de har fået det til ;

O=2*pi*r+2x.

A(x)=(800x-2x^2)/(pi)


er det korrekt eller ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Ja, det er jo resultatet fra den anden tråd, og også gengivet her i #3.


Skriv et svar til: omkreds af løbebane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.