Matematik

Eksponentielle funktioner

17. maj 2010 af prnille89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg sidder og er igang med mine mundtlige eksamensspørgsmål på mat c, men er nu gået i stå over 2 spørgsmål, som lyder sådan her:

1. Vis eksempler på grafisk løsning af eksponentielle ligninger

2. Vis hvorledes en eksponential ligning løses analytisk

Håber I kan hjælpe, det haster!!! :)

Mvh. Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2010 af mathon

1. Vis eksempler på grafisk løsning af eksponentielle ligninger

    indtegn på enkeltlogaritmisk papir

    log(y) =  log(a)·x + log(b)

    Y = A·x + B

2. Vis hvorledes en eksponential ligning løses analytisk

    y = b·ax

     ax = (y/b)

   log(a)·x = log(y/b)

   x = log(y/b)/log(a)


Svar #2
17. maj 2010 af prnille89 (Slettet)

Tusind tak for dit svar.. :)
Ved ikke helt om jeg forstår spørgsmål 1, men spørgsmål 2 er jeg helt med på! :)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.