Kemi

Find stofmængde af carbondioxid

18. maj 2010 af callerfine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med at finde stofmængden af carbondioxid og hvor meget dioxygen der skal bruged ved forbrændingen.

Forbrænding af 2,60 mol af gassen carbonoxid sker med dioxygen i overskud ifølge reaktionsskemaet
2 CO(g) + O2 (g) -> 2 CO2(g)

a) hvor stor er stofmængden af dannet carbonoxid?

b) hvor meget dioxygen bruges til forbrændingen?

håber  meget der er en der vil svare på mine spørgsmål

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af mathon


                                                          2CO (g)   +   O2 (g)   --->   2CO2 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:              2                1                   2
aktuelle mængder i mol:                       2,6               x            

forholdsfaktor: f = 2,6/2= 1,3

                                             O2: (1 mol)·1,3 = 1,3 mol


Svar #2
18. maj 2010 af callerfine (Slettet)

vil det så sige at der bliver dannet 3,9 mol eller 2,6 mol carbondioxid?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2010 af mathon

   der dannes 2,6 mol carbondioxid


Svar #4
18. maj 2010 af callerfine (Slettet)

super mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find stofmængde af carbondioxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.