Kemi

opgave i termodynamik??

18. maj 2010 af hihihej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Hey

Jeg vil tro, at du skal kigge på den korrigerede Gibbs-energi, som angiver, hvorvidt reaktionen er spontan eller ej. Generelt har du formlen:

ΔGmº = ∑Gmº(produkter) - ∑Gmº(reaktanter)

Standardgibbs-energier gælder imidlertid kun for rene faste eller flydende stoffer, så først må du beregne en korrigeret gibbs-energi for dioxygen. Dette gøres ved hjælp af formlen:

Gm(O2) = Gmº(O2) * R * T * ln(a),

hvor a er aktiviteten = 0,2 bar.

Giver det mening? (:


Skriv et svar til: opgave i termodynamik??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.