Matematik

Afvikling af lån, hjælp?

22. maj 2010 af FuzzPanda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp?
Jeg har siddet med de her hele aftenen og kan simpelthen ikke finde hoved eller hale i det..

Lav et regneark, hvor man kan følge afviklingen af et lån. Man skal kunne indtaste lånets størrelse G, ydelsen y og rentefoden r.

Termin      Restgæld      Rentebeløb    Afdrag       Ny restgæld
1
2
3


Opgave 2:
Hvis G=10.000, y=301,03 og r=0,014, hvor mange terminer går der så, før lånet er afviklet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2010 af mathon

                           G = y·[(1 - (1+r)-n)/r]
hvoraf
                            y = (G·r)/(1 - (1+r)-n)

1. afdrag              a1 = y - G·r

n'te afdrag           an = a1·(1+r)n-1

restgæld 
efter n afdrag       G - a1·((1+r)n - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2010 af AMelev

Jeg går ud fra, at du laver det i Excel. Hvis man skal have Excel til at regne med celleindhold skal man starte med et tegn, der fortæller, at nu skal der regnes - brug "="

I cellen A1 indtaster du en tekst som fortæller, hvad regnearket kan bruges til.
I A2 skriver du G (lånets størrelse) og i B2 skal det aktuelle beløb (fx 10000) så indsættes - det er altså den værdi, der skal indgå i beregningerne
I A3 skriver du r og i B3 indtastes så den aktuelle rentefod, fx 1.4%
I A4 skriver du y og i B4 indtastes den aktuelle ydelse - det der skal betales hver temin (afdrag + rentebeløb) fx 301.03

I A6 skriver du Termin, i B6: Restgæld, i C6 : Rentebeløb, i D6: Afdrag og i E6: Ny restgæld

IA7 skriver du 1 og så udfylder du A-kolonnen nedefter
I B7 skal restgælden være - dvs. her og nu G, dvs. beløbet, der står i B2, så du skriver =B2
I C7 skal rentebeløbet være, og det er rentefoden * den aktuelle gæld (Restgælden), dvs. Restgæld*r. Restgælden står i B7 og r står i B3, så egentlig er det B7*B3, men du vil gerne fortælle, at B3 skal holdes fast, så du skriver =B7*B$3, så holdes rækkenummeret 3 fast, når du kopierer nedefter.
I D7 skal afdraget være, og afdraget er det, gælden nedbringes med. Afdrag = ydelse - rentebeløb, så i D7 skal du skrive = ? -?. Hvor stod ydelsen? Hvor stod rentebeløbet? Skal rækkenumre holdes fast?
I E7 skal du skrive den nye restgæld - gælden er jo nu mindsket med afdraget, så hvad skal der stå der?
I B8 skal du nu angive den nye retgæld - hvor havde du den?

Når du har formlerne inde, kan du kopiere nedefter ved at trække i det lille + nedert til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2010 af mathon

rettelse til #1

restgæld 
efter n afdrag       G - a1·((1+r)n - 1)/r


Skriv et svar til: Afvikling af lån, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.