Matematik

Tangentens ligning

23. maj 2010 af Simon2620 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende vektorfunktion:

            
r(t) = (sin(t)) , (sin(2t))

Og her skal jeg bestemme en ligning for tangenten  til kurven for t = π/8

Her har jeg bestemt hældningskvotienten α = 1,531 - men hvordan bestemmer jeg så b i tangentens ligning:

y = α*x + b

Mange tak på forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af mathon

    beregn
     dr(t)/dt, som er retningsvektor for tangenten

     dr(t)/dt = [cos(t), 2cos(2t)]


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2010 af mathon

    dr(π/8)/dt = [√(2+√(2))/2, √(2)/2]

    en retningsvektor for den søgte tangent gennem (√(2-√(2))/2 ; √(2)/2) er således

                                  r = [√(2+√(2))/2 ; √(2)/2] / (√(2+√(2))/2) = [1 ; √(2)/√(2+√(2))]

   med hældningskoefficient        a = √(2)/(√(2+√(2))) ≈ 0,765367
  
                                                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2010 af mathon

      tangentligning:
                              
y ≈ 0,765367·x + 0,414214


Svar #4
23. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Din hældningskvotient er forkert :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Det er samme opgave, som du har kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=849301 

hvor du har fået udførlige svar. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med samme opgave. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.


Svar #6
23. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

# 5 - Andersen du svarede ikke i lang tid, og derfor fandt jeg det nødvendigt at starte en ny, da det haster lidt med opgaven. Jeg kan ikke forstå, hvorfor mathon får et andet resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2010 af mathon

#2 rettelse af tastfejl på lommeregner:

    dr(π/8)/dt = [√(2+√(2))/2, √(2)/2]

    en retningsvektor for den søgte tangent gennem (√(2-√(2))/2 ; √(2)/2) er således

                                  r = [√(2+√(2))/2 ; √(2)/2] / (√(2+√(2))/2) = [1 ; √(2)/√(2+√(2))]

   med hældningskoefficient        a = 2√(2)/(√(2+√(2))) ≈ 1,53073, som du selv fik
  
   tangentligning:
                                 y ≈ 1,53073·x + 0,12132                                      


Svar #8
25. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Det forklarer jo ikke, hvordan du beregner b ..


Svar #9
25. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Har fundet ud af det ;)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.