Matematik

ulighed

24. maj 2010 af rnadal (Slettet)

hvordan løser jeg uligheden

sin x < -0,2915 ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Jerslev

#0: Husk at regne i radianer i første omgang - efterfølgende løser du først ligheden sin (x) = -0.2915. Prøv at se, om du kan komme videre derfra selv.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af Knotz (Slettet)

sin(x) < -0,2915
sin-1(sin(x)) < sin-1(-0,2915)
x < sin-1(-0,2915)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs først ligningen sin(x) = -0,2915 i intervallet [0 ; 2π] . Den har de to løsninger

x = π-sin-1(-0,2915) og x = 2π+sin-1(-0,2915) , dvs

x = 3,437387 og x = 5,987391 .

Uligheden sin(x) < -0,2915 har da løsningen ( i intervallet [0 ; 2π]) :

π-sin-1(-0,2915) < x < 2π+sin-1(-0,2915) , altså x ∈ ]3,437387... ; 5,987391...[ . Den fuldstændige løsning fås så ved at forskyde dette interval med et helt multiplum af 2π , altså

x ∈ ]2pπ+3,437387... ; 2pπ+5,987391...[ , p ∈ Z (vilkårligt helt tal)


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.