Matematik

Rumgeometri, kugler og planer

24. maj 2010 af runeakb (Slettet)

-


Svar #1
24. maj 2010 af runeakb (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, der lyder: En Kugle K og en plan a er bestemt ved

K: x2 - 6x + y2 +4y +z2 - 10z +22 = 0

a: x + 2y -2z = 5

Det skal undersøges, om a er tangentplan til K

Jeg har en ide om, at man skal lave en parameterfremstilling for en linie, og derefter isolere t, og derefter indsætte t i parameterfremstillingen, og så udregne et punkt. Men jeg er lidt lost i denne opgave.

Jeg håber, nogen kan hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mette48 (Slettet)

x²-6x+y²+4y+z²-10z+22=0 omskrives                    (x²+2x+2²)=(x+2)²

(x-3)²+(y+2)² + (z-5)²=-22+3²+2²+5²

(x-3)²+(y+2)² + (z-5)²=4²

Kuglen har centrum i (3,-2,5) og radius 4

Afstanden fra planen x+2y-2z-5=0 til punktet (3,-2,5)  beregnes. Hvis denne afstand er 4 (radius er planen tangentplan


Skriv et svar til: Rumgeometri, kugler og planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.