Matematik

Hurtig hjælp

08. juni 2003 af jrasmussen (Slettet)
kan ikke løse denne opgave helt mangler de to der giver 11 og 13

Opgaven:
Ved hjælp af fire 4-taller og symbolerne for addition(+), subtraktion(-), division(:) og multiplikation(*) samt kvadratrod og man må gerne bruge parenteser () skal du lave 18 regnestykker, som giver resultaterne 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 og 18

Fx. (4+4):(4+4)=1, 4+4+4+4=16

håber på der er en der kan giver regnestykkerne der giver 11 og 13 da det kun er en 6. klasses opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

4 + 4 + 4 - (4 : 4) = 11

4 + 4 + 4 + (4 : 4) = 13

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2003 af MarieBS (Slettet)

Der er mere end fire firtaller...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Det var da vidst 5 fire taller :-)
Har ikke tid i dag til at sætte mig ned med papir og blyant, men syntes også hele tiden jeg mangler et 4-tal når jeg lige lader den løbe igennem hjernekisten. Men et frækt tip kunne være at den x'te rod af et givent tal for x gående mod uendeligt, giver 1 :-)

Lim sqrt^x(4) = 1
x-> uendelig

Sagt på en anden måde, hvis du uendeligt mange gange tager kvadratroden af 4, så giver det 1 og der står jo ikke i opgaven at man ikke må bruge operator-symbolerne uendeligt mange gange :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Grænseværdi er måske LIGE lovligt i overkanten til en 6. klasse opgave hva........

Svar #5
08. juni 2003 af jrasmussen (Slettet)

Hejsa

tak til alle der har prøvet at hjælpe især til Rune G. men jeg kan ikke se at det kan blive lige præcis 1.

Og Lurch jeg er enig med dig den er svær for en sjette klasses elev.

Men mangler stadig hjælpe til at løse den skal have resultatet senest onsdag morgen kl. 7:30

Johnny Rasmussen

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2003 af Lessa (Slettet)

Den eneste måde jeg kan få det til at lade sig gøre på er:

44/(kvadratroden af 4*4 = 11

og

44/4 + (kvadratroden af 4) = 13

Ved ikke om man må bruge tallet 44, men der er da fire 4'taller i hvert regnestykke. :O)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2003 af Lessa (Slettet)

Ups....manglede en parantes i :

44/(kvadratroden af 4*4) = 11

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Anvendelse af grænseværdier kan vist heller ikke betragtes som en korrekt løsning. Det giver ikke mening at tale om "anvendelse af kvadratrod" uendeligt mange gange. Derimod giver det mening at sige, at en given følge konvergerer mod en bestemt værdi. Men det er noget andet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2003 af MarieBS (Slettet)

Lessa>> Genialt! Jeg havde ikke tænkt på at bruge 44, men det må man da garanteret godt. Lidt pinligt at være blevet nedlagt af en 6.-klasses opgave...

Svar #10
09. juni 2003 af jrasmussen (Slettet)

bare lige en ekstra ting det må ikke være 44,444 eller 4444 det skal være fire 4-taller.

håber på en løsning inden onsdag kl. 7:30

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener med at det ikke må være 44,444 eller 4444 men at det skal være fire 4-taller. Jeg har jo også brugt fire 4-taller, men jeg prøver igen hvis det er forkert. Når man nu må tage kvadratroden, må man så også kvadrere?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2003 af Lessa (Slettet)

nå, men jeg har to nye resultater på opgaven hvis man må opløfte tallet i sig selv:

(4^2)-4-(4/4) = 11

og

(4^2)-4+(4/4) = 13

Jeg kan ikke finde noget resultat hvis man ikke må bruge potensregning.

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juni 2003 af Lessa (Slettet)

Det var en ret morsom opgave....her er hele banden... :o)

(4 + 4) : (4 + 4) = 1

(4 : 4) + (4 : 4) = 2

(4 + 4 + 4) : 4 = 3

√(4 + 4 + 4 + 4) = 4

(4 * 4 + 4) : 4 = 5

(4 : 4 ) * 4 + (√4) = 6

(4 : 4) + 4 + (√4) = 7

4 * 4 – (4 + 4) = 8

(4 : 4) + 4 + 4 = 9

4 + 4 + 4 – (√4) = 10

4² - 4 – (4 : 4) = 11

4 * 4 – (√4) – (√4) = 12

4² - 4 + (4 : 4) = 13

4 + 4 + 4 + (√4) = 14

(4 * 4) – (4 : 4) = 15

4 + 4 + 4 + 4 = 16

(4 * 4) + (4 : 4) = 17

(4 * 4) + 4 – (√4) = 18

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2003 af Lessa (Slettet)

hmmm.....okay...det lykkedes ikke helt kan jeg se....nå, men hver gang der står √ burde der have været et kvadratrodstegn.

Svar #15
10. juni 2003 af jrasmussen (Slettet)

man må heller ikke bruge ^ så den går ikke

Johnny Rasmussen

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juni 2003 af Jean

4^2 er jo 4*4 så den duer ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. juni 2003 af Lurch (Slettet)

fed 6 klasse opgave......:D Ikke én nørd herinde kan løse den! Hvis der findes en løsning..... Jeg er blank i hvert fald

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Der er 100 % ingen løsning til 11 og 13.

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. juni 2003 af Jean

Så kan det jo være en opgave at bevise at det ikke kan lade sig gøre. Hmm mon ikke det er en potentiel Georg Morh.

Svar #20
11. juni 2003 af jrasmussen (Slettet)

Hej alle selvom det er forsent vil jeg stadig gerne lege med den men hvad er en "potentiel georg morh" ?

Johnny Rasmussen

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.