Matematik

Inverse funktioner

26. maj 2010 af Hende__Der (Slettet)

HJÆLP!
Er der en, der kan fortælle mig hvad en invers funktion er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Der blev spurgt om det samme i går

Brug søgefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af TheWolle (Slettet)

Det er en "omvendt" funktion, den angives f^-1(x)
Det er IKKE en potensfunktion "^-1" er i det her tilfælde bare en betegnelse

Hvis funktionen hedder

f(x) = 7x + 2

står der jo egentligt

y = 7x + 2

Du bytter så om på x og y

x = 7y + 2

Isolerer y

x - 2 = 7y

(1/7)x - (2/7) = y

Den inverse funktion af  f(x) = 7x + 2 er derfor

f^-1(x) = (1/7)x - (2/7)


Skriv et svar til: Inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.