Kemi

hjælp til opgave (mængdeberegning)

27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Er der nogen der kan hjælp mig med denne opgave ?

En isvaffel til 30 kr. indeholder 200 mL is. Isens densitet er 0,5 g/mL.
Beregn isens kilopris.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af borupz (Slettet)

Vi finder ud af, hvor mange gram is vi har. Da isens densitet er 0,5g/mL og vi har 200 mL is, vil vi have:
200mL*0,5g/mL=100g is

Hvis vi ser bort fra isvafflen, drys og hvad man nu får på, antager vi, at de 200 mL is koster 30 kr.

da 200mL is var 100g, koster 100g altså 30 kr.

dvs. kiloprisen for isen er:

30kr*10=300kr

eller mere korrekt opskrevet

0,3kr/g(is)*1000g=300 kr.


Svar #2
27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: hjælp til opgave (mængdeberegning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.