Matematik

cirkeldiagram. hvordan??

29. maj 2010 af amina1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej! kunne virkelig godt tænke mig, noget hjælp til denne opg. den lyder sådan:

TV2/nord producere:            programtyper           Timer pr. år

                                              _____________________________

                                                 reklamer                   25

                                                 Turistinfo                 70

                                                Jobinfo                        114

                                                Nyheder                      218

                                         ________________________________                Vis infomationerne fra skemaet i et cirkeldiagram

Hvordan gør man det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Dynin (Slettet)

#0 I excel 2007 indtaster dette i to søjler, markerer dem. trykker på fanebladet indsæt  og vælger cirkel(diagram)


Svar #2
29. maj 2010 af amina1234 (Slettet)

 ja, men hvordan regner man opgaven? der er 360 grader i en cirkel, og tallene er over 360 grader. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af mette48 (Slettet)

reklamer 25

Turistinfo 70

Jobinfo 114

Nyheder 218

læg alle timerne sammen            427 timer svarer til 360 grager.

                                                    1 time svarer til 360/427 grader

                                                     25 timer svarer til 25*369/427 grader

I hovedskolen kan man godt regne denne slaks opgaver selv, når man kommer i gymnasiet skal man have en PC for at kunne gøre det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2010 af mathon

                        100%         →         360º

                         1%           →         3,6º

                        

                        grader = timer/timesum·100·3,6º
eller
                        grader = timer • (360/timesum)º

                        grader = timer • (360/427)º

                        grader = timer • 0,8431º

dvs

              reklamer 25     →  25 • 0,8431º    =  21,1º

              Turistinfo 70    → 70 • 0,8431º     =  59,0º

              Jobinfo 114     →  114 • 08431º   =  96,1º

              Nyheder 218   →  218 • 0,8431º  = 183,8º


Svar #5
30. maj 2010 af amina1234 (Slettet)

 Tak. Nu har jeg forstået! :) 


Skriv et svar til: cirkeldiagram. hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.