Matematik

funktioner

30. maj 2010 af tobl2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej har en opgave hvor jeg skal lave en regne forskrift for en parabel, men kan ikke huske hvordan jeg skal finde den. håber der er nogen der kan hlælpe.

For en parabel kendes følgende 3 punkter:
O(3,61; 0,0), P(-1,01; 4,0) og Q(1,35; -0,66)
a) Beregn parablens regneforskrift


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af jesperher (Slettet)

f(x) = ax^2 + bx+c

opstil 3 ligninger med 3 ubekendte..

f.eks.

f(3.61) = 0.0

a*3.61^2 +b*3.61 + c = 0.0

.........


Svar #2
30. maj 2010 af tobl2 (Slettet)

okay mange tak


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.