Fysik
Ladning på fuldt opladt RC-led (1.G)
10. marts 2005 af
2fast4you (Slettet)
Hejsa.
Jeg er ikke helt sikker på at jeg har gjort det rigtige her.
jeg skal bestemme ladningen på en fuldt opladt kondensator.
C = 61000 mikrofarad
U = 23,8 V
Q = ?
Q=C*U
=61000*23,8
= 1451800 C
er det rigtigt eller skal man lave de 61000 om til noget andet, det er faktisk der det driller. må man bare godt bare gange med dem?
Jeg er ikke helt sikker på at jeg har gjort det rigtige her.
jeg skal bestemme ladningen på en fuldt opladt kondensator.
C = 61000 mikrofarad
U = 23,8 V
Q = ?
Q=C*U
=61000*23,8
= 1451800 C
er det rigtigt eller skal man lave de 61000 om til noget andet, det er faktisk der det driller. må man bare godt bare gange med dem?
Svar #1
11. marts 2005 af sigmund (Slettet)
61000 mikrofarad er 61000*10^(-6) farad = 61*10^(-3) farad = 0.061 farad. Du skal så gange 0.061 farad med 23.8 Volt. Det giver 1.45 C. Ladningen er så 1.45 Coulomb.
Svar #2
11. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Kæft for en kapacitor: 0.061F(!)
Det er ikke sådan at kimse ad :)
Q = 1.4518C
...ungefär 9 trillioner elementarladninger :D
//Singularity
Det er ikke sådan at kimse ad :)
Q = 1.4518C
...ungefär 9 trillioner elementarladninger :D
//Singularity
Skriv et svar til: Ladning på fuldt opladt RC-led (1.G)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
