Matematik

Differentialregning - rigtig løsning?

31. maj 2010 af flugu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Er der en der kan sige mig, om denne udregning er den rigtige, eller, hvis i så fald, hvordan den skal løses korrekt?
På forhånd tak.

f(x) = (3x2 - 2x2) / x

f'(x) = (3 · 2x - 2 · 2x) / 1

f'(x) = (6x - 4x) / 1

f'(x) = 2x

Er dette korrekt anvendelse af regnereglerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af mathon

    f(x) = (3x2 - 2x2) / x       x≠0

    f(x) = 5x2/x = 5x

    f '(x) = 5


Svar #2
31. maj 2010 af flugu (Slettet)

Hvordan får du det til 5x2 når de to subtraheres?

 Ifølge min matematikbog skal facit være 6x - 2, er dette i så fald forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af mathon

i så fald
har du skrevet opgaveteksten forkert:

    f(x) = (3x3 - 2x2) / x       x≠0

    f(x) = 3x2 - 2x

    f '(x) = 6x - 2


Svar #4
31. maj 2010 af flugu (Slettet)

Ahh tak, nu giver det mening, det var dog det jeg havde skrevet til at starte med :)
men mange tak!


Skriv et svar til: Differentialregning - rigtig løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.