Matematik

Mundtlige eksame{ Sammensatte funktioner

04. juni 2010 af Guven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en del brug for jeres HJÆLP, til min mundtlige eksame på mandag. Jeg har lavet alle de opgaver jeg kunne, og nu har jeg et par opgaver tilbage, som jeg gern ville have hælp til. HÅBER VIRKELIGE, AT I VIL GIVE MIG EN HÅND OM DETTE OG HJÆLPE MIG.

Opgaven handler om Sammensatte funktioner.

Bestemmelse af diffenrentialkvotienten til sammesatte funktioner løses på følgende måde;

(f  o g)= f1g(χ))g1(x) 

Vis hvordan følgende sammensatte funktioner diferentieres:

f(x) = √x2-4

g(x) = ln (x- 4) 

h(x) = ex2-4 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af mathon

    i det følgende anvendes:  

       u = x2- 4
       u' = 2x

  f(x) = √(x2- 4)          x≤-2  v  x≥2

           

  f '(x) = 1/(2√(u))·u' = 1/(2√(x2- 4))·2x = x/√(x2- 4)     x<-2 v x>2

....................

  g(x) = ln(x2-4)    x<-2  v  x>2

  g'(x) = (1/u)·u' = (1/(x2-4))·2x = (2x)/(x2-4)

....................

  h(x) = ex^2-4

  h'(x) = eu·u' = ex^2-4 · 2x = (2x)·ex^2-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2010 af Hudia (Slettet)

Jeg siger 1000 tak for, at du ville hjælpe mig.

Men en lille ting  - Kan du ikke prøve og sætte ord på også? Så jeg er sikker på jeg forstår det 100 %

og U hvad står det for ?


Svar #3
04. juni 2010 af Guven (Slettet)

Ja kunne du ikke prøve og sætte ord på ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2010 af mathon

          når u(x) er en funktion af x
gælder
          f(u(x)) ' = f '(u(x))·u'(x)

som i anvendelse giver

#1


Svar #5
04. juni 2010 af Guven (Slettet)

så gælder den istedet for "g" ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2010 af mathon

jo
   men g(x) var jo i brug i 2. opgave


Svar #7
06. juni 2010 af Guven (Slettet)

Hvor får du 2x fra, den forstår jeg ikke?


Skriv et svar til: Mundtlige eksame{ Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.