Fysik

Energi som funktion af sted

04. juni 2010 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i gang med at lave en rapport om energiforholdene under en bevægelse af en rullevogn, der trækkes af et ophængt lod. Gnidningskoefficienten er sat til 0, da vognen er på hjul, men der er dog stadig en gnidningskraft.  Denne gnidningskraf skal beregnes i sidste opgave, der lyder:

Beregn friktionskraften ud fra ændringen i den mekaniske energi. Her ved man, at tabet i den mekaniske energi er lig gnidningskraftens arbejde.

I et koordinatsystem har jeg afbildet den mekaniske energi som funktion af stedet. Herved fremkommer der en aftagende ret linje. Er det rigtigt at sige at hældningen er lig gnidningskraften?

Emek=Fgnid*s

Emek=y

Fgnid=a

s=x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Ja! :-)

Jeg ville nok sætte nogle delta'er foran Emek og s, fordi de er ændringer.

Så bliver Fgnid = delta Emek / delta s ( = delta y / delta x).

Så bliver det endnu tydeligere. Du får oven i købet en negativ hældning, som betyder, at gnidningskraften går bagud.


Skriv et svar til: Energi som funktion af sted

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.