Matematik

brug for hjælp til at løse en ligning

08. juni 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej .. Har brug for jeres hjælp til at løse en ligning..

22= ½ * ha*11

Det vil være dejligt hvis i forklare mig hvordan i løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Jeg ville dividere med 11 på begge sider og derefter gange med 2... Eller bare dividere med 5,5 på en gang :)
Derefter kommer det lidt an på om du vil isolere a eller h.

ha = 4 ⇔ a = 4/h ⇔h = 4/a


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2010 af dfriisr (Slettet)

ha=T/(1/2*a)=22/(1/2*11)=22/5.5=4.

ha er altså 4. Ingen enhed er specificeret, så denne udelader vi.

Hvor T er arealet af den givne trekant, og a er sidenlængden a.

#1: Det er vidst formlen for en trekant, så der hvor der står ha skal vidst tolkes som ha.


Skriv et svar til: brug for hjælp til at løse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.