Fysik

hjælp søges meget hurtigt!!!

09. juni 2010 af Kkaath - Niveau: 9. klasse

hej

jeg sidder og læser og kan bare ikke finde ud af noget om kerneenergi, altså hvad man kan lave af forsøg, som ikke er alt for svære. har kigget mange steder, men ingen unden resultat. dem som jeg kan finde, er alt for svære, og forstår det slet ikke :( håber virkelig nogen vil svare hurtigst mulig!!!

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Malte52

Umiddelbart er der ikke nogen forsøg ved kerneenergi, det sagde vores lærer i hvert fald, at der ikke var.


Svar #2
09. juni 2010 af Kkaath

jamen hvad gør man så, hvis man trækker det o:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Malte52

Du forklarer lidt om tungt- og letvandsreaktorer, og så siger du, at der ikke er noget forsøg til kerneenergi, og at du derfor vil slå over i radioaktivitet, som er en vigtig del af kernekraftværkerne.


Svar #4
09. juni 2010 af Kkaath

mange tak, det er rigtig sødt af dig, at du gider at hjælpe mig! sætter jeg pris på :)

men hvilke forsøg kan jeg så lave om radioaktivitet?

og må jeg gerne lige spørge dig om en anden ting: jeg vil lave en neutralisation altså ende med at lave saltvand. derfor vil jeg blande en syre og en base sammen? kunne det være svovlsyre og  natriumhydroxid? så varmer jeg det, det fordamper, til sidst ligger der salt på bunden og lidt vand tilbage. har meget svært ved fysik, som du nok kan se..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2010 af Malte52

Radioaktivitet: Hvis I har en geigertæller, kan du bruge den til at måle baggrundsstrålingen i lokalet, du kan også sætte en alfa, beta og gammakilde ind og så forklare noget om resultatet.

Neutralisation: Hvis du neutraliserer saltsyre og natriumhydroxid (HCl og NaOH), så bliver det til H2O (vand) og NaCl (køkkensalt). Hvis du så varmer det op, vil der ligge ganske normal køkkensalt i bunden, som man i princippet kan smage på :)


Svar #6
09. juni 2010 af Kkaath

haha, mange tak. tror ikke jeg kan finde ud af det med geigertælleren :)

i vores bog står der ikke andet end vandet i trykvandsreaktoren er tung vand, der bremser neutronerne, så de ikke kan indfanges af uran-238. det fatter jeg ingenting af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2010 af Malte52

Hmm, jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal forklare det med tungt vand/alm. vand:

Forestil dig, at der sidder en klump radioaktivt stof, der udsender neutroner (det ved du forhåbentlig godt, hvad er). For at de neutroner ikke skal flyve ud til de mennesker, der arbejder der, bruger de tungt vand til at stoppe dem. Søg lidt på nettet om let- og tungtvandsreaktorer, du finder helt sikkert noget (;


Svar #8
09. juni 2010 af Kkaath

for at lave den der baggrundstråling, skal jeg også sætte højtalere op til sidst eller hvad? har jeg hørt et eller andet om ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2010 af Malte52

Ehh...Pas!

Ved ikke hvilken slags geigertæller I har, men når man kobler den vi har til en computer og starter den, siger den et klik, hver gang en radioaktiv partikel rammer det lille hul i geigertælleren. Så kommer lyden ud fra computerens højtalere.


Skriv et svar til: hjælp søges meget hurtigt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.