Fysik

Mekanisk energi

09. juni 2010 af wtd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forstå følgende opgave?

En bold kastes op med en fart på 10 m/s. Hvor højt når den op?

h = (V^2)/(2*g) = ((10 m/s)^2)/(2*(9,82 m/s^2 )) = 5, 1

Hvad var boldens fart i højden 4,0 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug energibevarelsen, som du allerde har brugt. :)

E_kin = E_pot i 4 meters højde. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Nej, fy Jerslev :-)

Ekin + Epot = konstant,

og konstanten kan findes som Ekin + Epot i 0 meters højde (eller i 5,1 meters højde).


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Ej, skam mig! :P

Selvfølgelig. Jeg skal vist til at i seng.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Alt forladt. Sov godt :-)


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.