Matematik

Den kommutative og den associative lov

10. juni 2010 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår hvordan man bruger dem, men ikke hvad de kan bruges til... En der kan hjælpe? For forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2010 af Argus (Slettet)

Kommutativ vil sige at x+y = y+x. Associativ vil sige (x+y)+z=x+(y+z).

Prøv at forestille dig hvor bøvlet det ville være at skulle udføre simple algebraiske operationer, hvis ikke disse betingelser var opfyldt. Hvordan vil man eksempelvis definere - (minus), hvis (x+y)-x |= (y+x)-x  ?

Associativitet og kommutativitet gør det muligt at regne med hovedet under armen.


Svar #2
10. juni 2010 af Bugge91 (Slettet)

Ja okay. Det kan jeg godt se. Tak :)


Skriv et svar til: Den kommutative og den associative lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.