Matematik
Funktioner og fixpunkt
14. marts 2005 af
Kbka (Slettet)
Hej..
Hvis der på grafen y=f(x) findes et punkt med koordinaterne (t,t), kaldes t for et fixpunkt. Betingelsen er altså, at f(t)=t. Beregn eventuelle fixpunkter for f.
eks.
f(x)=x^2-2
og
f(x)=(x-2)/(2x)
Er der nogen der kan hjælpe mig? (forklaring ønskes)
Hvis der på grafen y=f(x) findes et punkt med koordinaterne (t,t), kaldes t for et fixpunkt. Betingelsen er altså, at f(t)=t. Beregn eventuelle fixpunkter for f.
eks.
f(x)=x^2-2
og
f(x)=(x-2)/(2x)
Er der nogen der kan hjælpe mig? (forklaring ønskes)
Svar #1
14. marts 2005 af fister (Slettet)
som du selv skriver, løs ligningerne
f(t)=t <=> t^2-2=t
og
f(t)=t <=> t=(t-2)/(2*t)
f(t)=t <=> t^2-2=t
og
f(t)=t <=> t=(t-2)/(2*t)
Svar #2
14. marts 2005 af Lurch (Slettet)
hvis du skal have (t,t) må det jo følge at,
x=x^2-2
og
x=(x-2)/(2x)
løs disse og se om det går op
x=x^2-2
og
x=(x-2)/(2x)
løs disse og se om det går op
Svar #3
14. marts 2005 af Kbka (Slettet)
Okay, tak... det lyder jo nemt nok...
Men vil det sige at et fixpunkt ikke er et bestemt punk (x,y)
Men vil det sige at et fixpunkt ikke er et bestemt punk (x,y)
Skriv et svar til: Funktioner og fixpunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
