Kemi

syre base titrering

11. juni 2010 af rokinhamudii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan man beregne en ukendt HCL opløsning??

man har 0,1 mL NaOH og man tilsætter 20,00 mL af syren...

nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af mathon

...med kendskab til NaOH'ens koncentration...


Svar #2
12. juni 2010 af rokinhamudii (Slettet)

?? hvad mener du??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af thabuck (Slettet)

Der mangler nogle oplysninger..


Svar #4
12. juni 2010 af rokinhamudii (Slettet)

1. Vi har en 20 mL HCL opløsning...

2. så titrere vi NaOH-opløsningen (0,100 M) i HCL opløsningen.

3. Vi skal bestemme KONCETRATIONEN af HCL opløsningen!

er det nok?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2010 af thabuck (Slettet)

Ja nu er det..! Du havde skrevet 1 mL NaOH..

Du har 20 mL HCL i en konisk kolbe..
Så hælder du NaOH i en burrete
tilsætter en indikator i HCL.. Eks phenolphthalein

Du drypper NaOH i til den har skiftet farve..

Teori:
Når den har skiftet farve vil det sige du har noget ækvivalenspunktet.. (Der hvor stofmængden af NaOH er = stofmængden af HCL)

Du kan regne stofmængden af NaOH ved hjælp af formlen C(A) = n(a) / V (a)
omskrevet til N(a) = C(a) * V (a)

n = stofmænge (mol)  C(a) = koncentrationen   V(a) = volumen     a = stoffet...

n(NaOH) = 0,100 M * (det antal mL du får i ækvivalenspunktet omkring 17 mL omskrevet til Liter) *0,017 mL = 0,0017 mol

Da du er i ækvivalenspunktet ved du at n(naOH) = n(HCL)   dvs n (HCL) = 0,0017 mol
Så bruger du den samme formel som før C(A) = n(a) / V (a)
indsæt og regn..

C(HCL) = 0,0017 mol / 0,020 L

Håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2010 af mathon

kort:

                        HCl : NaOH = 1 : 1

hvoraf:
                           ns      =    nb
                           Vs·cs = Vb·cb

                           cs = (Vb / Vc)·cb
                          
 

                           

   


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2010 af mathon

                 V  →   Vs


Skriv et svar til: syre base titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.