Fysik

Forsøg med Archimedes lov

12. juni 2010 af 282726 (Slettet)

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg har sænket et lod ned i noget vand.

Mit spørgsmål er, når jeg har fundet massen af det fortrængte, hvordan finder jeg så volumen af det fortrængte?

Jeg skal nemlig finde dentiteten

dentiteten = mlod/Vfortrængt

Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af peter lind

Brug masse = massefylde*rumfang, hvor du kender massen og massefylden af vand kan du slå op i din bog.


Svar #2
12. juni 2010 af 282726 (Slettet)

Jeg har lavet forsøget sådan, at jeg havde sat mit lod til et newtonmeter. Det stod på 1,1N inden jeg satte det ned i vandet.

De 1,1N dividerer jeg med gaskonstanten 9,82    1,1N/9,82 = 0,112g

så vidt jeg ved, skal jeg dividerer 112 med 30g/m^3, jeg er bare ikke klar over, hvor de 30g/m^3 komme fra?

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Hvis du måler kraften på loddet før du putter det i vandet (lad os kalde den Ffør) og derefter trækker kraften du måle mens loddet er i vandet (Fefter) fra har du opdriften (Fop)

Så du kan måle Ffør-Fefter=Fop og vi ved fra teori at Fopvand*Vfortrængt*g hvor ρ er vands massefylde, V er det fortrængte volumen, altså voluminet af loddet og g er tyngdeaccelerationen! ikke en gas konstant. Denne ligning er den du skal bruge til at finde hvad du nu vil, det lader til du vil finde densiteten af loddet, så skal du bare isolere det fortrængt volumen i ovenstående formel V=Fop/(g*ρvand) og så findes densiteten af loddet som du skriver ved ρlod=mlod/V


Svar #4
12. juni 2010 af 282726 (Slettet)

nej det er rigtigt, undskyld :) jeg har lige repeteret et emne om gasser :)

Ser det her rigtigt ud?

Ffør - Fefter = Fop

1,1N - 0,75N = 0,35N

Fop = pvand * Vfortrængt * g

V = Fop/(g * pvand)

V = 0,35/9,82 = 0,035kg

35 cm^3

mlod = 1,1N/9,82 = 0,112g

plod = 112/35g/m^3 = 3,2g/m^3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2010 af goathunter (Slettet)

nej det lyder helt forkert, et lod med 3,2g/m^3 ? et lod med en masse på 0,1g? Hold styr på dine enheder. Jeg får 3142,4 kg/m3 hvilket virker ret let, ved du hvad loddet er lavet af?


Svar #6
13. juni 2010 af 282726 (Slettet)

Nej det kan jeg desværre ikke huske :s Det er, er de beregninger jeg har stående. Sidste del kan jeg bare ikke se min ud af, om det så er fordi, det er forkert? :/ Jeg kan nemlig risikerer at skullle komme til, at redegøre for dette, så derfor vil jeg meget gerne forstå det sidste.

Ffør – Fnu = m = massen den fortrængte * g
 

Mlod = Ffør/g
 

1.1N-0.75N = 0.35
 

F før = 0.35
 

m = F før/g =0.035 kg

= 3.5cm3
 

Vand 1g = 1cm3 = 1ml


Ud fra mfortrængt findes volumen af det fortrængte Vfortrængt


Densiteten(vægtfylde) = mlod/Vfortrængt

1.1N/9.8 = 0.112g
 

Vægtfylde = 112/30 g/m3
 

= 3.73 g/m3
 


Skriv et svar til: Forsøg med Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.