Fysik

Beregning af Ohms lov med transformatorer i serieforbindelse

13. juni 2010 af wonderboy73 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har en dum lille ting, som jeg VIRKELIG ikke kan få til at gå op.

Hvordan regner jeg strømstyrken ud, på det stykke ledning der er mellem de to transformatore i min opstilling?

Vha. den første transformator får jeg spændingen op på 48V. Har sat 2*15 ohms modstande ind i mellem transformatorne.

Ifølge ohms lov (U = I * R), BURDE jeg kunne regne strømstyrken ud ved følgende ligning:

Uden transformatorer ser forholdende sådan ud:

6V / 30Ω = 0,2A

Og med transformatorer:

I = U / R ..  48V / 30Ω = 1,6A(!?)

Det er jo meningen man HÆVER spændingen, for at SÆNKE strømstyrken. 

Sker der noget med modstanden, når man hæver spændingen, eller hvad, for ellers går det her altså ikke op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Den har hævet spændingen, men sænket strømstyrken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2010 af mathon

      modstanden er konstant

      sammenligning i stedet effekttabene

                                              Ptabfør = (30 Ω)·Io2

                                              Ptabefter = (30 Ω)·((1/8)Io)2 = (1/64)·Ptabfør

                     


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. juni 2010 af klingest (Slettet)

Du skal ikke bruge ohms lov til at beregne strømstyrken i en transformator...

Effekten du sender ind i transformatoren er den samme som den der kommer ud dvs. Pind = Pud ... og P = U* I... hvis P er konstant så må strømstyrken  jo gå ned, når spændingen går op...

eller se http://www.emu.dk/gsk/fag/fys/ckf/fase2/2fokv/transformation/overfoersel_af_elenergi/beregninger/index.html


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2010 af mathon

sammenligning   →   sammenlign

se evt.
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #5
13. juni 2010 af wonderboy73 (Slettet)

 Mange tak.. "Du skal ikke bruge ohms lov til at beregne strømstyrken i en transformator..." Den sætning hjalp mig meget (;

Er 100 % med på hvordan jeg regner effektab ud vha. joules lov, og hvordan transformerligningen gælder.. Har bare aldrig fået af vide, man ikke skulle  bruge ohms lov til at beregne strømstyrken i en transformator... Men det ved jeg nu, mange tak for hjælpen (;


Skriv et svar til: Beregning af Ohms lov med transformatorer i serieforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.