Matematik

fremskrivnings faktor & vækstrate

20. juni 2010 af hfpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan udregner man fremskrivnings faktoren, og vækstraten??? hjælp !


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. juni 2010 af mathon

           f(x) = b·ax = b·(1+r)x

            fremskrivningsfaktor = a = 1+r

            vækstrate = a-1 = r


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2010 af Duffy

Vækstraten r , er givet ved fremskrivnings-faktoren a ,  a = 1+r.


Svar #3
20. juni 2010 af hfpigen (Slettet)

super, taak!


Svar #4
21. juni 2010 af hfpigen (Slettet)

hvad ville Fremskrivningsfaktor for x og y, så være i en potens funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2010 af mathon

potensfunktionen har ingen fremføringsfaktor
men en forholdsfaktor

          f(k·x) = b·(k·x)a                                                         k = x2/x1

          f(k·x) = ka·(b·xa)

          f(k·x) = ka·f(x)

          f(k·x) - f(x) = ka·f(x) - f(x)

         f(k·x) - f(x) = (ka-1)·f(x)

         (f(k·x) - f(x)) / f(x) = ka-1                               som udtrykker den afhængige variables relative tilvækst
                                                                             når den uafhængige variable gøres k gange større

som i procent
udgør

          ((f(k·x) - f(x)) / f(x))·100% = (ka-1)·100%

eller skrevet

          (Δy/y)·100% = (ka-1)·100%                         da y = f(x)


 

        


Skriv et svar til: fremskrivnings faktor & vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.