Matematik

eksponentiel vækst

22. juni 2010 af mark1015 (Slettet)

 nogle der ved hvad der kendetegner eksponentiel vækst


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af sasc (Slettet)

Optræder fx ved befolkningsvækst (uden ydre begrænsninger) og renters rente af en opsparing. Er karakteriseret ved, at størrelsen fordobles hver gang et vist tidsrum (fordoblingstiden) er forløbet, og at væksthastigheden er proportional med den øjeblikkelige størrelse. Radioaktivt henfald følger en eksponentiel aftagen. (Fra gyldendals leksikon)

Derudover er grafen for en eksponentielt voksende funktion f, hvor grundtallet a > 1 og vækstraten r > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2010 af mathon

               f(x+Δx) = b·ax+Δx = b·ax·aΔx = aΔx·(b·ax) = aΔx·f(x)            a>1    b>0

specifikt for
Δx = X2:
               f(x+X2) = aX2·f(x) = 2·f(x)
                                aX2 = 2
                                X2·ln(a) = ln(2)
                                X2 = ln(2) / ln(a) = log(2) / log(a)
 

               f(x) = b·ax       b,a>0

               f '(x) = b·(ln(a)·ax) = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·f(x)

               y ' = ln(a)·y


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.