Matematik

reducering af formel

24. juni 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en ligning y (x,t) = A(-cos(kx+wt)+cos(kx-wt) 

så har jeg at cos (a ± b) = cos (a) cos (b) ± sin (a) sin (b)

så skal jeg så få et resultat som dette her y(x,t) = (2A sin (kx) sin (wt)

men jeg kan ikke få det til at passe sammen.. håber nogen kan hjælpe mig med det, Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er dine egne mellemregninger?


Svar #2
24. juni 2010 af Smail K (Slettet)

det eneste jeg har er det som jeg har skrevet, jeg har dog prøvet på at smide ind i formlen, og reducere lidt på det men uden held :S 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad kommer du frem til, når du sætter ind i formlen?


Svar #4
24. juni 2010 af Smail K (Slettet)

dette her (cos(kx-wt)*cos(kx+wt))-(sin(kx+wt)*sin(kx-wt))


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: cos(kx+wt) = cos(kx)cos(wt) + sin(kx)sin(wt)

cos(kx-wt) = cos(kx)cos(wt) - sin(kx)sin(wt)

Prøv selv herfra.


Skriv et svar til: reducering af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.