Matematik

vektorer regninge (cirkler)

27. juni 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en cirkel har AB som diameter hvor A=(1,3) og B=(3,0)

bestem en ligning for cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2010 af hihihej (Slettet)

Hej.

Prøv at tegn cirklen og find længden af diameteren vektor AB

Derefter dividere du den med 2, så du får radius af cirklen

Så mangler du at finde centrum af cirklen for at kunne opstille ligningen for cirklen.

Centrum ligger jo på midten af diameteren og her har jeg så fundet halvdelen af vektor AB og så bruger jeg den nye vektor til at finde centrum. Jeg ved jo, hvor meget man skal gå ud og op/ned for at komme til midten af diameteren fra A.

Og nu kan man så opstille cirklens ligning som er givet ved:

(x-x0)2+(y-y0)2 = radius2

Hvor (x0, y0) er centrum.

Pas på med fortegnene. Jeg har fået resultatet til

(x-2)2+(y-1,5)2 =√13 · 0,5

Ved ikke om jeg har overset noget, men det er mit bud på en løsning :) Håber det kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juni 2010 af mathon

     cirkelligning:

                                 (x-2)2 + (y-(3/2))2 = (√(13) / 2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2010 af hihihej (Slettet)

Nå ja, havde lige overset at sætte radiussen i anden xD


Skriv et svar til: vektorer regninge (cirkler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.