Fysik

interne kræfter og torque

02. juli 2010 af tumle1984 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Hvis to partikler A og B i et større stift legeme påvirker hinanden med kræfterne FAB=kraften A udgør på B og FBA=kraften B udgør på A. Hvordan kan jeg så vise at tauAB= -tauBA?

Her er bogstaver med fed skrift vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2010 af peter lind

Brug Netoms lov om aktion og reaktion


Svar #2
02. juli 2010 af tumle1984 (Slettet)

Hvad siger i til følgende løsning jeg lige har fundet frem til, er det korrekt:

tauBA+tauAB=(rA x FBA)+(rB x FAB)=(rA x FBA) - (rB x FBA)=(rA- rB) x FBA=r x FBA

Hvor rA- rB=r. Og da vinklen mellem r og FBA er 180o og sin(180)=0 får vi at:

r x FBA = 0

Er det en gyldig argumentation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juli 2010 af peter lind

Du har ikke skrevet så meget så jeg kan se om det er korrekt at r og FBA er parallelle men ellers er det rigtigt.


Svar #4
02. juli 2010 af tumle1984 (Slettet)

problemet er at jeg ikke kan lave en tegning, men hvis man sætter to partikler A og B, så udøver de en kraft på hinanden som er rettet med deres forbindelseslinie. jeg vælger så et referancepunkt O og tegner stedvektorer til henholdsvis punkt A og B. Hvis du minusser den ene stedvektor med den anden får man den vektor jeg kalder r som også er rettet med de to partiklers forbindelseslinie. Dermed er FBA og r parallelle. Er det oplysning nok til at overbevise om at de er parallelle?

Og mange tak fordi du vil hjælpe mig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juli 2010 af peter lind

¨Ja. Jeg er bare  forsigtig når jeg skriver om noget, når jeg ikke kender det fuldt ud. jeg synes det r en god besvarelse.


Svar #6
04. juli 2010 af tumle1984 (Slettet)

Okay, mange tak, og mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: interne kræfter og torque

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.