Fysik

M7- hurtigløb HJÆLP TIL TI-INTERACTIVE HURTIGST MULIGT

05. juli 2010 af hannah91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Det kunne være utroligt rart, hvis nogen gad og hjælpe mig med denne opg. Opgaven lyder som følger:

Ved de olympiske lege i Seol 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 m på 9,83 s.

a) Beregn gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb.

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A*0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A = 12,42 m/s og B = 0,0944 m/s^2.

b) Bestem Ben Johnsons acceleration ved t = 0 s samt den maksimale hastighed under løbet.

c) Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?

Jeg har regnet opg a) ud. I opg b) ved jeg godt, at jeg skal differentiere, men jeg kan simpelthen ikke få ti-interactive til at gøre det rigtigt. Mit resultat bliver hele tiden 0, og det ved jeg er forkert :) Så er der nogle, som ville være så rare, og skrive det op, sådan som jeg skal skrive det på ti-interactive, for der må være noget som jeg har overset ??? TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2010 af kieslich (Slettet)

du har skrevet funktionen forkert. ifølge ovenstående løber han baglæns.


Svar #2
13. juli 2010 af hannah91 (Slettet)

Det er sådan funktionen er skrevet op i opgaven....


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af kieslich (Slettet)

Så må jeg have skrevet galt i første omgang. andet forsøg vedhæftet.

I mathpaletten under d/dx skal du bruge d(       så der kommer til at stå  d(v(t),t)     Husk der skal være 2 t'ere.

Vedhæftet fil:johnson.pdf

Skriv et svar til: M7- hurtigløb HJÆLP TIL TI-INTERACTIVE HURTIGST MULIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.