Matematik
konvergens af række
Jeg har en opgave som jeghar lavet, men jeg har godt nok et spørgsmål til den. jeg har oploadet opgaven neden under. Opgaven går ud på at vise at en række konvergerer uniformt på et interval.
Hilsen Smail
Svar #1
08. juli 2010 af Dynin (Slettet)
#0 svar på dit spørgsmål ... Σe-nt er en geometrisk række .... men desværre holder dit bevis ikke! For at kunne bruge Wiererstrass skal du finde en følge (Mn)∈R+N så ∑Mn≥∑ne-nt for alle t med ∑Mn konv
Svar #2
08. juli 2010 af Andersen11 (Slettet)
Vi kan formelt skrive rækken
∑n=1∝ ne-nt = ∑n=1∝ n(e-t)n
= e-t ∑n=1∝ n(e-t)n-1
= e-t f'(e-t) ,
hvor f'(x) er den afledede af funktionen
f(x) = ∑n=0∝ xn = 1/(1-x) for |x| < 1 , hvorfor
f'(x) = 1/(1-x)2 for |x| < 1 , og dermed har vi
∑n=1∝ ne-nt = e-t/(1-e-t)2 = 1/(2·sinh(t/2))2 for e-t < 1 , dvs. for t > 0
Det følger, at rækken er divergent for t ≤ 0 og uniformt konvergent for t > 0.
Svar #3
14. juli 2010 af Smail K (Slettet)
#2
hvorfor er det pludselig at vi har at ∑n=1∝ ne-nt= e-t/(1-e-t)2
Svar #4
19. juli 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3
Rækken på venstre side er = e-t f'(e-t) , hvor f(x) = 1/(1-x) , jvf. mit svar i #2.
Det følger da, at f'(x) = 1/(1-x)2 , og dermed, at rækken er = e-t/(1-e-t)2 som anført.
Skriv et svar til: konvergens af række
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
