Kemi

SRP i Matematik og Kemi: Oscillerende Reaktioner

21. juli 2010 af Simon2 (Slettet)

 Jeg har oprettet en lignende tråd for nogle uger siden. Da jeg er mere klar over hvad jeg vil spørge om nu, opretter jeg en ny.

Jeg er i gang med at skrive mit studieretningsprojekt til om 6 måneder så jeg er en smule tidligt ude. Ikke desto mindre valgte jeg først at ville skrive om Komplekse tal og Vekselstrøm (i fagene matematik og fysik) og har indtil videre skrevet den matematiske del om komplekse tal og skrevet den så grundigt at den ikke kræver meget mere arbejde. Problemet er så at jeg nu fortryder inderligt at have valgt faget fysik og delemnet vekselstrøm, og langt hellere vil have faget kemi uden at have slået mig fuldkommen fast på hvilket delemne - dette er et problem fordi jeg allerede har skrevet så meget om komplekse tal som jeg nødigt vil lade gå til spilde - derfor har jeg desperat forsøgt at finde et delemne til min kemidel som kan gå i hånd med komplekse tal.

Jeg har bl.a. fundet dette link books.google.dk/books (bemærk specielt side 72). Hvis du/i ser på side 72 nævnes oscillerende reaktioner, men da jeg ikke ved særlig meget om oscillerende reaktioner har jeg svært ved rigtigt at vurdere om det vil være et godt emne (at kombinere med komplekse tal).

På en måde virker det mere som om at man vil skulle kombinere oscillerende reaktioner med både komplekse tal og differentialligninger, men vil i ikke være virkelig søde at belyse det for mig - forklar mig hvilke muligheder der ligger indenfor oscillerende reaktioner og om det vil være en god kombi med komplekse tal (eller om det kan blive til en god kombi, hvis jeg både bruger komplekse tal, differentialligninger og oscillerende reaktioner uden at den komplekse del bliver overflødig)

Mange hilsner


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2010 af JKaram (Slettet)

Et tip til dig:

Drop det med komplekse tal og se det som ekstra arbejde, som kommer dig til gode senere. Der er intet værre end søgte emner i AT og SRP. Det er, efter min bedste vurdering, hvad der trækker flest folk ned. Skriv om et let tilgængeligt emne. Jeg kan love dig for at ligegyldigt hvad det er i kemi eller fysik, kan du finde masser af stof der er ud over gymnasiepensum, at skrive om.

God vind herfra.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juli 2010 af mathon

at
       f ''(t) = -ω2·f(t)

er det centrale
 

udledelsen heraf kan ske på lidt forskellige måder
hvoraf én måde
       er den
       i
       www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
       forudsatte
den du fandt i linket
       www.chem.queensu.ca/people/faculty/mombourquette/Chem210/TEXT/Complex/index.htm

            


Svar #3
21. juli 2010 af Simon2 (Slettet)

 Tak for svaret begge!

Mathon: Hvilke andre muligheder findes til udledningen af f''(t)=-ω*f(t)?

Er komplekse tal en ideel måde, om end det ikke er den bedste, vil det så virke ekstremt fjollet at man har anvendt disse eller vil det være forsvarligt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juli 2010 af mathon

med kendskab til
 

                           I:                 ei·φ = cos(φ) + i·sin(φ)

                           II:                e-i·φ = ei·(-φ) = cos(-φ) + i·sin(-φ) = cos(φ) - i·sin(φ)

og deraf sum og differens:

                                              cos(φ) = (ei·φ+e-i·φ)/2

                                              sin(φ) = -i·(ei·φ-e-i·φ)/2
er der ikke noget i vejen
for brug af de komplekse tal
som sådan

hvis du ellers kan "stå distancen"
i
www.math.ku.dk/formidling/studieretningsprojekter/filer/Mat_kemi/Oscillerende_reaktioner/Oscillerende_reaktioner.doc


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juli 2010 af mathon

udledning af dæmpet harmonisk svingning


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juli 2010 af mathon

for p = 0
haves for den
udæmpede svingning

                                                   f(t) = A•sin(ω•t+φ)

og
                                                   f ''(t) = -ω2·f(t)


Skriv et svar til: SRP i Matematik og Kemi: Oscillerende Reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.