Matematik

Hvordan regner man Andengradsligninger? :(

10. august 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hej alle.

Jeg har et problem. Jeg har her i sommerferien, glemt hvordan man laver andengradsligninger.

Vil nogle ikke være så flinke at fortælle mig hvordan man regner sådan en, punkt for punkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2010 af mathon

   forslag:

   lær din matematikbog at kende
   og løs 4 andengradsligninger som anvist i bogen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

d = b^2 - 4ac

d > 0 to løsninger

d mindre end 0 ingen løsninger

d lig med 0 en løsning.


Svar #4
10. august 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

1# . tak for rådet, det er jeg også i gang med :)

2# . det forstår jeg intet af

3# . Vil ikke bruge penge på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2010 af Moderatoren

Så prøv og søg "2 gradsligninger" herinde og læs hvad der kommer frem.. Måske noget kan hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

# 4 det kan godt være, men det er  korrekt.

Hvordan kan du løse andengradsligninger uden at kende til diskriminanten, d ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2010 af mathon

eksempel

                            ax2 + bx + c = 0     a≠0

                            2x2 - 4x - 30 = 0                                     divider med 2

                            x2 - 2x - 15 = 0

                            x2 + (-2)x + (-15) = 0

  a = 1
  b = (-2)
  c = (-15)

  d = b2 - 4·a·c = (-2)2 - 4·1·(-15) = 4 + 4·15 = 4 + 60 = 64 = 82
  √(d) = √(82) = 8
  2a = 2·1 = 2

to reelle løsninger da d>0

              x = (-b+√(d)) / (2a) = (-(-2)+8) / 2 = 1+4 = 5

              x = (-b-√(d)) / (2a) = (-(-2)-8) / 2 = 1-4 = -3


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2011 af hogym (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor du tager kvadratroden af d?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Fordi man jo har

ax2 + bx + c = 0 , der divideres med a til

x2 + (b/a)x + (c/a) = 0 , der kvadratkompletteres til

(x + b/(2a))2 -(b/(2a))2 + (c/a) = 0 , eller

(x + b/(2a))2 = (b2 -4ac)/(2a)2 = d/(2a)2 , så hvis d ≥ 0 fås

x + b/(2a) = ±(√d)/(2a) , og dermed

x = (-b±√d)/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Se denne video, der beskriver på en let og forståelig måde:

http://www.youtube.com/watch?v=934Ldm7kbBk

Ellers kan du gå ind på frividen.dk

Eller kan du gå ind på denne hjemmeside: http://www.matematikfessor.dk/


Skriv et svar til: Hvordan regner man Andengradsligninger? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.