Matematik

Hvor mange grader svarer pi/6 radian til?

17. august 2010 af NYK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Vi er begyndt i matematik A-niveau, og jeg er ligt usikker på hvordan man regner fra grader til radian og omvendt.

Er der en der kan give en forklarende udregning til de to opgaver?

Hvor mange grader pi/6, pi/9 og 7/13 radian svarer til?

Hvor mange radian svarer 30, 60, 180, 220 og 310 grader?

I kan give en forklarende udregning til en af hver af disse to opgaver, og jeg prøver at regne resten ud.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2010 af JKaram (Slettet)

Karam


Svar #2
17. august 2010 af NYK (Slettet)

Tak skal du have.

rad*180/pi

(pi/6)*180/pi    =   30 grader

(pi/9)*180/pi    =   20 grader

(7/13)*180/pi   =   30,85 grader

Nu mangler jeg kun fra grader til radian.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

For at gå fra grader til radian isolerer du rad i JKaram's ligning i #1:

rad = grader·π/(180º)

Hvis du ikke kan huske denne formel, så tænk på, at hele cirklen rundt er 360º eller 2π . De 2π er netop omkredsen af en cirkel med radius r = 1. Vinklen i radianer er lig med længden af den cirkelbue, vinklen spænder over, når cirklens radius sættes til 1.


Svar #4
18. august 2010 af NYK (Slettet)

rad = grader·π/(180º)

30*π/180     =   0,52 radian

60*π/180     =   1,04 radian

180*π/180   =   3,14 radian

220*π/180   =   3,84 radian

310*π/180   =   5,41 radian

360**π/180 =   6,28 radian


Tak skal du have :) Det er da alligevel nemt at omregne de to enheder :)


Svar #5
18. august 2010 af NYK (Slettet)

Tak skal I* have :)


Skriv et svar til: Hvor mange grader svarer pi/6 radian til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.