Kemi

opgave

20. august 2010 af xbirch (Slettet)

0,224 g. jernsulfat, heptahydrat opløses i demineraliseret vand, hvorefter opløsningen fortyndet til 100 mL.

a) beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning.

Fe2+ reagerer i sur væske med Mn04- efter reaktionsskemaet.

Fe2+ + Mn04- --> Fe3+ + Mn2+

b) afstem reaktionsskemaet.

c) hvor mange mL 0,0206 M KMn04 skal der anvendes for at ovidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af mathon

    M(Fe(II)SO4•7H2O) = 278,05 g/mol

                                       +2              +7                      3+              2+
                                      Fe2+    +    MnO4-     --->     Fe3+    +    Mn2+

  Fe 1 opgang
  Mn 5 nedgange

hvoraf                           5Fe2+     +    MnO4-     --->    5Fe3+    +    Mn2+               afstem ladning, hydrogen og
                                                                                                                            oxygen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2010 af Ramses I (Slettet)

a)

FeSO4 *7H2O                  Fe^2+
0,224 g                              C Mol/l
278,05 g/mol                     100 ml = 0,1 l
 

0,224/278,05 = C * 0,1

C = 0,008056 M

c)

KMnO4                            Fe^2+
x Liter                              0,0081 M
0,0206 M                         0,1 Liter
molforhold 5                       1

x * 0,0206 *5 = 0,0081 * 0,1 * 1

x = 7,82 ml


Svar #3
21. august 2010 af xbirch (Slettet)

Kan I forklare lidt??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2010 af mathon

se


Svar #5
21. august 2010 af xbirch (Slettet)

a)

FeSO4 *7H2O Fe^2+
0,224 g C Mol/l
278,05 g/mol 100 ml = 0,1 l

0,224/278,05 = C * 0,1

Hvis jeg dividere disse to tal giver det 0,000806. Derefter skal jeg gange det med 0,1, så giver det 0,000081???

C = 0,008056 M


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.