Matematik

Vektor-vinkel-finding (Simpelt)

22. august 2010 af z92 (Slettet)

Hejsa,

Jeg har følgende opgave:

"Der er givet en trekant ABC med:
A(3,2,4) B(6,0,5) og C(4,8,1)

Bestem vinklerne A, B og C."

Jeg har regnet følgende længder ud:
AB = 3,7

BC = 9,2
AC 6,8

Jeg går ud fra jeg skal bruge sin, cos eller tan - men hvordan i alverden finder jeg ud af, hvilken én af de tre, jeg skal bruge? Jeg har ikke forstået princippet i de tre så godt - desværre.

På forhånd tusind tak for din/jeres tid!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Når du har siderne kan du bruge udvidet pytagoras. I det aktuelle tilfælde kan du også bruge vektorregning. Der gælder for eks. AB·AC = |AB||AC|cos(A)


Skriv et svar til: Vektor-vinkel-finding (Simpelt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.