Matematik

hjælp til trigonomrtriske funktioner

24. august 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

funktio heder f(x)=-4cos(0,45t)

A) bestem svingningstiden T

B) bestem de værdiger af t hvor der er bølgetoppunkt

håber i kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

    f(t) = A·cos(ω·t) = -4cos(0,45·t)

                             ω = 2π/T = 0,45

                             T = 2π/0,45 = 13,96

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af mathon

     f(t) har bølgetop hver gang

                                        cos(0,45·t) = -1

dvs           t = 5,23599 + p·T         p∈Z


Svar #3
24. august 2010 af ernst88 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke hvordan man kommer fram til resultat i opg 2

hvor kommer cos(0,45*t)=-1 fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2010 af mathon

 rettelse:

                     -1 ≤ cos(0,45·t) ≤ 1

når
                       cos(0,45·t) = -1
har du
                       f(t) = -4 · (-1) = 4 som er bølgetop

for hvilke t er
                       cos(0,45·t) = -1

du ved, at cos(3π/2) = -1
dvs
                          3π/2 = 0,45·to
hvoraf
                          to = (3π/2)/0,45 = 10,47
dvs
                          t = to + p·T

                          t =10,47 + p·13,96      p ∈ Z
 

        
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2010 af mathon

det går godt i dag :-)

 rettelse:

                     -1 ≤ cos(0,45·t) ≤ 1

når
                       cos(0,45·t) = -1
har du
                       f(t) = -4 · (-1) = 4 som er bølgetop

for hvilke t er
                       cos(0,45·t) = -1

du ved, at cos(π) = -1
dvs
                          π = 0,45·to
hvoraf
                          to = π/0,45 = 6,98132
dvs
                          t = to + p·T

                          t = 6,98132 + p·13,96      p ∈ Z
 

        
 


Skriv et svar til: hjælp til trigonomrtriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.