Fysik

Et spørgsmål?

25. august 2010 af MeilieB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået nogle spørgsmål i fysik, men der er et af dem jeg simpelthen ikke kan finde ud af..
jeg ville bare hører om der var nogen der ville hjælpe mig med hvordan man finde ud af svarene og hvordan man regner dem ud ?

Planeten jupiter har i modsætning til jorden flere måner. en af dem hedder Callisto. den er kugleformet med diameter 4800km og bevæger sig i en næsten cirkelformet bane omkring jupiter med radius 1,883 10 i 6km(6tallet skal være i potens) dens omløbstid er 16,69 døgn.

Spørgsmål?

a) hvor lang er Callistos cirkelbane omkring jupiter?
b) hvor stor er den afstand, callisto tilbagelægger på et døgn?

På forhånd tak for hjælpen(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af peter lind

O = 2πr

s=v*t = (O/T)*t


Skriv et svar til: Et spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.